Expressionisme Canvas

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Expressionisme canvas om je muur te verfraaien met een prachtig doek

Allerlei topstukken uit de periode van het Impressionisme passen goed in een modern interieur. Door het kleurgebruik en de vaak emotionele beeltenis weten ze mensen écht te raken, mensen die een reproductie uit het Expressionisme in huis halen koesteren dit vaak echt, alsof het een deel van henzelf is. Op de talrijke hardpapieren posters die Posters.nl voor jou voorradig heeft over de stroming het expressionisme tref je alle klassiekers aan.

Het Expressionisme leefde vooral in het tijdvak 1910 – 1920 en draaide sterk om het innerlijk leven van de mens: op een indringend directe manier werd het gevoel van mensen in de schilderijen tot uiting gebracht. Deze schilderstroming liep parallel met allerlei ontwikkelingen in de psychologie, die toen nog in de kinderschoenen stond en met een wegbereider als Sigmund Freud grote stappen begon te zetten. De psychologie gaf de beeldende kunst een sterke gerichtheid op de innerlijke mens, de schilders kwamen in deze periode met uiterst expressieve gezichtsuitdrukkingen in hun werken; van boosheid, blijdschap, het hele spectrum kwam langs.

Vaak draaide het om intensiteit en wanhoop, maar ook de hartstocht is illustratief voor de periode van het Expressionisme. In Duitsland uit zich dit in de kunstenaarscollectieven Die Brücke en Der Blaue Reiter, in Frankrijk ontaarde dit in het Fauvisme. Behalve emoties keerden de schilders zich tegen maatschappelijk onrecht, armoede en de opkomst van de Industriële Revolutie. Grote namen zijn Henri Matisse en Wassily Kadinsky.

Opvallend ook in de talrijke posters op deze website is dat in de schilderijen uit het Expressionisme het felle kleurgebruik, de vormen zonder duidelijke details en de grove, beweeglijke structuur steeds de boventoon voeren.

Haal het Expressionisme uit de musea naar uw eigen huis

Vele bekende werken uit het Expressionisme hangt hangen in vooraanstaande musea in Europa en de VS, maar alle meesterwerken kun je ook in huis wil halen via Posters.nl. Het is een geluk dat dit soort schilderijen vaak nog altijd in een goede staat te bewonderen zijn en er dus tal van reproducties van zijn opgenomen in onze collectie.

Ook is een reproductie uit het Expressionisme zeer geschikt als cadeau voor bijvoorbeeld een trouwfeest of verjaardag. De begunstigde krijgt dan een heel persoonlijke keuze van jou, waar hij of zij nog veel naar zal kijken. Schilderkunst is immers smaakgevoelig, dus het zegt iets over de persoonlijke stijl van jou die je dan wil delen met iemand. In jouw eigen interieur onderstreept het jouw eigen persoonlijke smaak.

Snel en eenvoudig iets moois uit het Expressionisme kiezen in ons grote aanbod

Op onze site kun je ook selecteren op kunstenaarsnamen uit het Expressionisme. Aan de linkerkant van het scherm zijn zoekopties, die het makkelijk maken om eenvoudig en snel te kiezen op gronden als prijs, vorm, formaat en beschikbaarheid. Soms kan het immers voorkomen dat in onze omvangrijke collectie posters uitverkocht raken en de levering aan jou dan iets later wordt dan de gebruikelijke werkdag. Dus kies makkelijk een kunstenaar uit het Expressionisme uit, de toppers uit de diverse Europese landen staan er allemaal tussen. Ook kun je bij ons een lijst uit onze lijstenmakerij erbij bestellen.