Fauvisme

1 - 2 van 2

 • Quickview

  Promenade a Nice

  80 × 60 cm

  € 22,95
 • Quickview

  Baie de Anges, Nice

  50 × 40 cm

  € 31,95

1 - 2 van 2

Fauvisme

Een poster kopen van een kunstwerk uit het Fauvisme doe je bij Posters.nl. Het Fauvisme is een voortzetting van het Impressionisme uit de beginjaren van de twintigste eeuw. Nog meer dan bij het Impressionisme tref je in deze kunst vrijheid en blije beelden. Bij deze stroming is de nadruk op het schilderen zelf gelegd in plaats van een heel nadrukkelijk kleuren- en lijnenspel. Een reproductie van het Fauvisme is ideaal als je een vrolijke sfeer in een ruimte wilt creëren.

Deze kunst was sterk geïnspireerd op de thematiek van Paul Gauguin en het felle kleurgebruik van Vincent van Gogh. Alles draaide om de kwaliteit van het gevoel dat een schilderij uit het Fauvisme kon oproepen. Het ging dus niet echt om de precieze afbeelding, maar ook om hoe het stond in de omgeving. Juist dat maakt een poster uit het Fauvisme zo passend om een meerwaarde aan je interieur te geven. Met een poster uit het Fauvisme word je immers niet uitgedaagd om iets te herkennen maar om het te laten vervloeien met de ruimte waarin het hangt.

Poster Fauvisme creëert vrolijke sfeer

De ‘Fauves’ waren echte levensgenieters die maar weinig op hadden met de regels en wetten uit de kunst. Een ‘fauve’ is het Franse woord voor ‘wilde’. Een poster of reproductie uit het Fauvisme past dan ook goed bij je als je een wat eigengereid karakter hebt. Ook de liefhebber van fel en nauwelijks gemengd kleurgebruik komt aan zijn trekken bij deze kunst. Eind jaren veertig werd het Fauvisme weer levendig doordat het een van de bronnen vormde van de Cobra-stroming met onder andere Karel Appel.

Wie een kunstdruk wil kopen van de bekendste schilders uit het Fauvisme vindt ze bij Posters.nl. De grote namen uit deze stroming tref je in ons assortiment. Denk hierbij aan een poster van Henri Matisse of van Raoul Dufy.

Groot aanbod posters Fauvisme bij Posters.nl

Let naast de afbeelding ook op de maat van de poster die je wil bestellen. Op het gebied van Fauvisme reproducties heb je de keuze voor een kleine poster, maar ook uit doeken van bijna een meter breed. De kwaliteit van elke print is zeer hoog, de mooie kleuren uit deze kunststroming spatten van het papier af.

Goede kunst verdient altijd een mooie lijst. Kies daarom een standaardlijst of bestel er een op maat bij de lijstenmakerij van Posters.nl. Zie hiervoor op de site het overzichtelijke stappenplan. Het op maat maken van een lijst door lijstenmakers van Posters.nl kost maximaal drie werkdagen. Alle klassieke topstukken uit het Fauvisme bestel je op poster bij Posters.nl.