Piet Mondriaan

1 - 12 van 12

1 - 12 van 12

Piet Mondriaan reproducties

De kunstenaar Piet Mondriaan is zeer bekend vanwege zijn opvallende gebruik van vierkante vormen in primaire kleuren, gecombineerd met strakke zwarte lijnen. Het lijkt oersimpel, maar hij was aan het begin van de vorige eeuw de allereerste die hiermee begon, en daarmee een standaard zette voor de internationale moderne en abstracte kunst.

De in 1872 in Amersfoort geboren Piet Mondriaan was zoon van een tekendocent en kreeg het schilderen al met de paplepel ingegoten. Later kwam hij in de leer bij kunstschilder Jan Braet en had aanvankelijk een wat meer realistische stijl van schilderen. Aansluitend ging hij naar de kunstacademie en begon zelf met les geven.

Na een moeizame start als kunstenaar brak hij in 1909 door met zijn expressieve werk ‘Molen bij zonlicht’, die je ook treft in de collectie van Posters.nl. In 1911 maakte hij in Parijs kennis met het kubisme van Picasso wat hem beïnvloedde, om enkele jaren later naar Nederland terug te keren om onder de naam De Nieuwe Beelding of Neo-Plasticisme voortaan alleen nog maar gebruik te maken van horizontale en verticale zwarte lijnen in combinatie met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Vooral uit deze tijd hebben wij aanbod op deze site.

Reproductie van Piet Mondriaan Dali mooi in modern interieur

Reproducties van Piet Mondriaan doen het vaak goed in een moderne interieur, ook al maakte hij zijn bekendste werken al in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn doorgaans vrolijke schilderijen vallen goed bij iedereen variërend van kinderen tot serieuze kunstliefhebbers. Mondriaans levendige en kleurige stijl is zeer geschikt om in je woning of bedrijf op te hangen.

Als je een goede keuze wil maken uit ons rijke aanbod van Piet Mondriaan, dan doe je er goed aan om in het menu op deze website een keuze te maken voor een van zijn schilderijen en daarna een optie te kiezen voor zaken als vorm, formaat en prijs. Controleer of het op is, anders zal de levering iets langer duren. Selecteer dus snel en eenvoudig je favoriete werk van een kunstenaar als Piet Mondriaan en je hebt de volgende dag iets moois in huis!

Een lijst bij jouw schilderij van Piet Mondriaan is ook mogelijk

Voor een kleine meerprijs leveren wij er een doosje handige plakkertjes van Sticky Power Tabs bij om het schilderij stevig aan de muur te kunnen bevestigen. Ook kunnen wij je een inlijsting leveren, zodat je reproductie goed beschermd blijft. Tevens hebben we in ons assortiment een bijpassende wissellijst. Maak je kunstwerk van Piet Mondriaan compleet met een mooie lijst!

Klantvriendelijkheid en service staan hoog bij ons in het vaandel. Op internet kreeg onze webwinkel met maar liefst 20.000 producten in het aanbod dan ook niet voor niets een uitstekende klantenwaardering. Houd er rekening mee dat je bij ons geen verzendkosten hoeft te betalen bij bestellingen boven de 25 euro. Mocht je nog vragen hebben over de kunstdrukken of de levering, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, die altijd tot 21 uur tot je beschikking staat.