Roy Lichtenstein

1 - 4 van 4

 • Quickview

  Girl in Mirror, 1963

  30 × 30 cm

  € 7,49
 • Quickview

  Amerind Composition II - 1979

  35,5 × 28 cm

  € 7,95
 • Quickview

  Ohhh...Alright..., 1964

  35,5 × 28 cm

  € 7,95
 • Quickview

  Drowning Girl

  28 × 35,5 cm

  € 7,95

1 - 4 van 4

Roy Lichtenstein

Roy Lichtenstein is samen met Andy Warhol de grootste kunstenaar die Amerika heeft voortgebracht. Van deze grootmeesters van de kunststroming Pop Art kent iedereen wel de vele mokken, agenda’s, T-shirts en andere zaken van de hand van Roy Lichtenstein. Uiteraard vind je bij Posters.nl de mooiste reproducties van de kunst van deze aansprekende New Yorkse kunstenaar.

Na de kunstacademie begon Roy Lichtenstein (1923) als schilderdocent. In 1952 brak hij door met zijn eerste solotentoonstelling. Onder invloed van het Expressionisme maakte hij toen kunst met thema’s als cowboys en papiergeld. Deze sloegen gelijk aan bij zowel kunstkenners als het grote publiek.

Nog bekender werd Lichtenstein later door zijn bepalende rol in de Pop Art. Hij gebruikte toen stripverhalen als basis. Bekende voorbeelden hiervan zijn de werken ‘Whaam’ en ‘Flatten sandfleas’. Deze kunst is uiteraard als reproductie te bestellen bij Posters.nl.

Bestel online een poster van Roy Lichtenstein

Net als zijn stijlgenoot Andy Warhol werkte hij veel met dikke zwarte randen en de primaire kleuren rood, geel en blauw. Ook bekend uit zijn Pop Art kunst zijn de ‘raster dots’. Hiermee maakte hij de puntjes na zoals je die ook ziet bij krantenfoto’s.

Roy Lichtenstein was een maatschappijkritisch kunstenaar die vaak via kunst het publiek de gevolgen van de consumptiemaatschappij wilde aantonen. Later werd zijn stijl van felle kleuren wat rustiger door invloeden van Picasso en Mondriaan. Ook deze stijlperiode tref je aan bij ons aanbod van posters, zoals het klassieke werk ‘Nudes with beach ball’. In 1997 kwam hij te overlijden aan een longontsteking.

Wie in Nederland kunst van Roy Lichtenstein wil zien moet daarvoor naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Een echt exemplaar in huis halen is natuurlijk voor bijna niemand weggelegd, maar een poster van Posters.nl maakt al veel goed! De reproducties van deze webwinkel zijn geprint met de modernste apparatuur op speciaal daarvoor bestemd papier. Hierdoor is kwaliteits- en kleurverlies uitgesloten, ook na vele jaren blootstelling aan zonlicht.

Reproductie van Roy Lichtenstein past goed in modern interieur

Zijn reproducties passen uitstekend in moderne interieurs. Lichtensteins werk valt goed bij iedereen uiteenlopend van kinderen tot serieuze kunstliefhebbers. Als je zo’n mooi stukje Pop Art als poster in huis wil halen, kies dan in het menu van deze site voor je favoriete schilderij en daarna de vorm, het formaat en de prijs. Selecteer dus snel en eenvoudig jouw keuze voor deze Pop Art meesterwerken en je hebt de volgende dag iets moois in huis!

Ook kan Posters.nl een bijbehorende inlijsting leveren uit de eigen lijstmakerij. Zie hiervoor het handige driestappenplan op deze site. Maak je kunstwerk van Roy Lichtenstein compleet met een mooie lijst! Een kunstposter kopen van Roy Lichtenstein doe je bij Posters.nl!